30.03.2008

Familie dupa familie - de Doru Pope

Dr. Myles Munroe este o figură controversată a lumii crestine. Cartea sa „releasing your potential” a fost în egală măsură lăudată si detractată. Printre lucrurile spuse de Munroe care sunt greu de „înghitit” sunt faptul că acum Dumnezeu nu mai poate face nimic pe pământ, decât dacă îi permit oamenii, deoarece Dumnezeu este acum… străin pe pământ!
Dincolo de (cel putin) ciudătenia acestei afirmatii, învătăturile lui Munroe caută să determine pe ascultătorii săi să nu stea cu bratele-n sân ci să se pună pe treabă, să facă ceva pentru a … permite lui Dumnezeu să lucreze pe pământ!
Printre cei ce au acceptat ca Munroe să le fie mentor sunt si Ted si Sandra Sealy. Ei locuiesc de 19 ani în Bahamas, locul de bastină a lui Munroe, au o organizatie (Marriage Keepers) care se ocupă de familie, si au ca obiectiv transformarea familiilor bahamiene, familie după familie!
Conform interviului luat de ziarul The Nassau Guardian, sotii Sealy consideră următoarele lucruri ca fiind cauza distrugerii familiei în Bahamas (dar de ce numai acolo si nu si în altă parte?):
- Lipsa de încredere, loialitate, transparentă si dedicare;
- Lipsa fizică sau prin neparticipare a tatilor;
- Lipsa comunicării;
- Lipsa educării corespunzătoare a copiilor;
- Lipsa de cunostere si inexistenta îndemânării în relatii;
- Lipsa respectului: a sotilor pentru sotii, a sotiilor pentru soti, a copiilor pentru părinti, a părintilor pentru copii;
- Incapacitatea sotilor de a se supune unul altuia si de a furniza celuilalt sentimentele necesare;
- Lipsa de gospodărire a finantelor;
- Lipsa căutării ajutorului la primele semne de nevoie.
Familia crestină rămâne în continuare un câmp al luptelor spirituale. Pe tărâmul acesta se dau cele mai importante bătălii, aici se câstigă cele mai importante victorii sau se pierd cele mai importante redute. Eu cunosc doar asa, în cercul meu foarte apropiat de prieteni sau frati si surori cel putin 5-6 familii care trec chiar în momentele acestea prin furtuni teribile. Barca lor este atât de scuturată de vânturi încât căsnicia e amenintată să se sfărâme.Noi ceilalti crestini, care nu avem (în clipa aceasta) „probleme” trecem adesea indiferenti pe lângă familiile de lângă noi. Poate ridicăm din umeri, căutând în gând tapul ispăsitor, sau suntem gata să arătăm cu degetul, sau suntem doar nepăsători. S-ar putea ca o victorie câstigată să depindă de un sfat de la noi, sau de niste zile de post si rugăciune. Te interesează să salvezi? Să faci pace într-o familie? Ti-e la îndemână, dacă vrei! Doar fii atent si umple-te cu o inimă plină de milă! Si, ca avertisment, vezi că vânturile pot bate si-n corabia familiei tale! Mai ales dacă începi să fii unul care salvează!

Niciun comentariu: