17.03.2008

Copiii

Punctul principal in creşterea copiilor este a insista pe ascultare. Este de mare importanţa! Daca de la inceput este exersata, va pazi de multe probleme atat pe parinţi cat şi pe copii.

Copiii sunt chemaţi sa acorde ascultare absoluta parinţilor lor. Acesta este rolul lor divin. Parinţii trebuie sa fie atenţi sa nu-şi provoace copiii la manie, făcand diferenţe intre copii, aratand partinire faţa de unul mai mult decat de celalalt, şi de asemeni calcand fara folos voia copilului numai ca sa-şi arate autoritatea parinteasca. Copilul trebuie sa vada ca parintele are interesul copilului real in inima şi ca adevărata dragoste este motivul fiecarui act. Dar trebuie sa insistam pe ascultarea copiilor de parinţi, mai ales in timpul acesta al independenţei - un timp marcat de neascultare de parinţi şi de lipsă mare de respect.

Mulţi din tinerii de azi par sa-i vada pe parinţii lor ca aparţinand şcolii vechi şi deficienţi in educaţie. De aici, promptitudinea lor de a-i contrazice pe parinţi şi de a-şi afirma opiniile lor. Aceasta este ceva cu totul nenatural şi nedumnezeiesc. Nu trebuie tolerat, şi putem adauga o sugestie cu privire la obiceiul foarte neplacut adoptat de tineri de a chema pe parinţii lor cu nume neplacute. Imploram pe tinerii noştri prieteni sa fie impotriva acestor lucruri şi sa fie atenţi la spiritul de unde provin şi sa cultive un spirit de veneraţie care va duce cu siguranţa la respectarea parinţilor lor. Este o dovada de buna educaţie cand copiii işi respecta parinţii. Trebuie sa mai adaugam ca in toate situaţiile, in ce priveşte autoritatea lui Dumnezeu ea trebuie sa se ridice deasupra tuturor cerinţelor! Oh, cata nevoie este de puterea harului şi a adevarului!
Continuare in pagina anexa

Niciun comentariu: