12.02.2008

Soti necredinciosi

"Dacă un frate are o nevastă necredincioasă, şi ea voieşte să trăiască înainte cu el, să nu se despartă de ea. Şi dacă o femeie are un bărbat necredincios, şi voieşte să trăiască înainte cu ea, să nu se despartă de bărbatul ei" (1 Corinteni 7:12-13).

Jug nepotrivit
Odată, la o urgenţă, un bătrân fermier din Tennessee a prins împreună la plug un măgar şi un bou. Când cineva l-a întrebat cum a funcţionat, fermierul a spus: „Păi, ar fi fost mai bine ca terenul să fie rotund şi nu pătrat, pentru că sigur am petrecut majoritatea timpului învârtindu-ne în cercuri.”

Printre legile date de Dumnezeu lui Israel în Vechiul Testament se interzice prinderea la jug a două animale diferite. Dumnezeu a ştiut că puterea animalelor diferă şi face prinderea nepotrivită şi dificilă. Apostolul Pavel foloseşte acest exemplu când vorbeşte de căsătorie. „Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?” (2 Corinteni 6:14).

Dumnezeu doreşte ca soţul şi soţia să creadă împreună în mântuirea prin Isus Hristos. Dacă eşti un credincios care este prins la o căsătorie cu un soţ (soţie) necredincios(oasă), ştii cât de inutil / zadarnic este să tot mergi în cercuri.
Continuare in pagina anexa

Niciun comentariu: