14.04.2008

Teama de plafonare in casnicie

Suntem atat de reticienti la a folosi acest cuvant, mai ales cand stim ca el face parte din contexul multor familii. Il privim cu disperet, il ignoram cu speranta ca el nu se va regasi si in casnicia noastra. Nu il mai rostim decat atunci cand il traim in fiecarte zi.

Scriu despre acest subiect, nu din dorinta de a vedea vre-o scapare din plafonare sau pentru ca ea a atins famila mea. Ea sta la usa, gata sa intre atunci cand nu mai aude pe nimeni in casa. Este vanatoarea tacerii, iar atunci cand intra si nu mai gaseste dragoste, se simte ca la multele case la care a mai fost.

Plafonarea, in general, o vad ca si o linie (in)dreptata. O linie care a suit si a coborat iar acum toate puctele de pe ea au revenit la acelasi nivel pe orizontala. Oare ce este inaintea plafonarii.

O casnicie plafonata este un esec comun. Ea nu se aseamna cu o cearta sau cu cel mai adanc sentiment de apartenenta pentru partener. Plafonarea este raspunsul multiplelor ignorari ale prietenilor, criticilor sufletesti, nepasari personale sau mesajelor directe sau indirecte de revizuire a casniciei.

Nu vorbesc aici de prietenii. Ele doar gusta din adevaratul sens al relatiei dintre parteneri. O relatie de dragoste (in casnicie) dintre un barbat si o femeie are o caractestica speciala. Fiecare dintre parteneri isi doreste ca, casnicia sa aiba un succes (ca amandoi sa moara la fel de casatoriti). Fiecare este constient ca nu “s-au incurcat” pentru o experienta sociala sau amoroasa, sau pentru “a fi in rand cu lumea.”

Atunci cand te casatoresti nu faci un urmator pas in relatie, ci faci pasul important in relatie. Faci singurul pas care te duce in “zona de conflict si pace.”

Casnicia este singurl loc in care adevarata dragoste dintre un barbat si o femei poate sa se dezvolte, dar, casnicia este singurul loc in care o femeie poate simti ca este in inchisoare emotionala, chiar daca este libera. Casnicia nu are puterea de a distruge oameni, atunci cand ei nu sunt implicati in razboi.

Am auzit si vazut atatia oameni care nu isi mai doresc sa continue sa se iubeasca. Sunt oameni care au secatuit de puteri pe parteneri, incat ei par acum cei mai hidosi oameni de pe planeta. Oamenii ajung sa se urasca atunci cand nu mai exista dragoste. Pai, nu ti se pare normal!? Asa ca, atunci cand dragostea si dorinta de a continua sa iubesti sunt epuizate, pulsul caniciei incepe sa scada, dar spre fericirea multora reapare atunci cand iesi in public si ii zambesti sotiei/sotului, chiar daca acasa te-ai slutit la ea/el ca in filmele horror.

Dragii mei colegi (in casnicie), va provoc la minte deschisa. Deschideti cufarul bogat al mintii, si scoateti din el lucruri creative, nu numai atunci cand mergeti la job sau cand va intampina colega de lucru.
Preluat din blogul INCA UN CALATOR

Niciun comentariu: