22.04.2008

BEYOND BELIEF cu Josh McDowell

„Slujind în spiritul fiilor lui Isahar, ne străduim să înţelegem cu ce se confruntă tânăra generaţie din România şi să întâmpinăm nevoia de echipare a părinţilor, pastorilor şi a liderilor de tineret care slujesc acestei generaţii.” Aşa a început invitaţia trimisă celor care au participat la conferinţa „Beyond Belief”, pe 10-11 aprilie a.c. la Sovata, conferinţă organizată de B.I.G.-Impact (Fundaţia „Biserici cu Impact Global”) în parteneriat cu Josh McDowell Ministry. Nu mai puţin de 559 de persoane din 79 de localităţi au ales să dea curs acestei invitaţii, beneficiind de expunere nemijlocită la învăţătura oferită de cunoscutul lider creştin american, aflat pentru a treia oară în România. Printre aceştia s-au aflat mulţi pastori şi lideri de tineret, reprezentând tot spectrul evanghelic confesional, dar şi părinţi preocupaţi de o relaţie aşezată pe baze sănătoase cu copiii lor, cât şi consilierul eparhial al unei episcopii ortodoxe ce a dorit să fie părtaş la acest eveniment.

Josh McDowell, iniţiatorul campaniei “Beyond Belief” din Statele Unite, a venit special să împărtăşească cu noi rezultatele unui sondaj de opinie profesionist efectuat de organizaţia sa în România şi pentru a ne explica modul în care au ales ei să răspundă provocărilor ideologice cu care se confruntă tineretul american. Convingerea lui Josh este că „dacă acum nu facem nimic, riscăm să pierdem o generaţie întreagă: copiii voştri şi ai mei”.

Aşadar scopul acestei conferinţe a fost înţelegerea curentului ideologic în care înoată adolescenţii noştri şi lansarea unui dialog constructiv privind direcţia în care ar trebui să ne îndreptăm pentru a întinde o mână de ajutor părinţilor şi un colac de salvare adolescenţilor, cât şi pentru a îi învăţa să înoate împotriva curentului acestui veac.

Cele mai puternice şi mai motivaţionale momente au fost acelea în care Josh a împărtăşit din experienţa lui de tată modul în care a investit în copiii săi, dezvoltând cu fiecare o relaţie puternică, de dragoste, în contextul în care a avut mult de călătorit în toată lumea şi a fost extrem de ocupat cu lucrarea şi cu scrierea cărţilor sale. Pusă în antiteză cu realitatea crudă din România unde statisticile arată că adolescenţii din familii creştine petrec în medie 8 minute pe zi cu părinţii lor, 40% dintre aceştia petrecând în mod incredibil mai puţin de 2 minute zilnic cu cei care i-au adus pe lume, această informaţie a generat în fiecare părinte prezent la conferinţă un imperios sentiment că trebuie să-şi revizuiască atât priorităţile cât şi relaţia cu proprii copii dacă se doreşte ca aceştia să fie imunizaţi pe cât posibil la tendinţele auto-destructive la care sunt atât de vulnerabili aceia care nu au o relaţie bună cu părinţii şi în special cu taţii lor...
În încheiere, iată câteva dintre impresiile unor participanţi la această conferinţă:

Mihai Dumitrascu, pastor Galaţi: Conferinţa cu Josh McDowell a fost ca o revelaţie pentru mine. Am fost extrem de provocat cu privire la relaţia cu copiii mei şi bineînţeles la responsabilitatea mea ca părinte. Am fost realmente copleşit de entuziasmul cu care Josh se adresează audienţei sale, ceea ce de fapt dă forţă mesajului său. M-am întors acasă hotărât să fac modificări în programul meu zilnic în aşa fel încât să pot acorda mai mult timp familiei. Va rămâne o conferinţă de referinţă în viaţa mea.

Doru si Nadia Cirdei, Chisinau: Am citit cu plăcere cărţile scrise de Josh McDowell şi le-am privit ca materiale de referinţă încă de la apariţia lor în limba română. Însă întâlnirea cu autorul cărţilor a însemnat pentru mine şi pentru soţia mea, o adevărată inspiraţie provocatoare, mai ales că încă nu este prea târziu ca în familia şi în lucrarea noastră de slujire să facem „revoluţie” pentru a contribui la salvarea generaţiilor care ne urmează. Suntem convinşi că atât organizatorii cât şi Josh McDowell au fost inspiraţi pentru a organiza această Conferinţă şi nu încape îndoială că multe vieţi au fost transformate şi vor produce transformare pe termen lung. Domnul să vă binecuvânteze în mod abundent!
Preluat din Big Impact

Un comentariu:

Mihai spunea...

Cred ca ar fi fost corect ca in momentul preluarii integrale a acestui articol, sa mentionati si sursa.