02.01.2008

Indemn la rugaciune - de Corina Coman

“Familia e cea mai mică biserică.” E un mare adevăr pe care l-am auzit spunându-se într-una din predicile acestei veri. Familia este o biserică…
Prin familie, în viaţa de pe acest pământ, am primit un dar minunat. E modul în care Dumnezeu a hotărât să împărtăşim viaţa unii cu alţii, să trăim împreună. El a creat astfel între noi oamenii cele mai profunde şi mai puternice legături şi nişte relaţii cu totul aparte. Fiecare dintre noi am fost aşezaţi acolo unde Domnul a planificat. El a ales şi a făcut-o cu un scop deosebit şi atribuindu-i o semnificaţie profundă. Într-o lume, în care parcă mai mult ca niciodată familia şi-a pierdut valoarea dată de Cel ce cu atâta dragoste a creat-o, e nevoie de familii la ale căror căpătâi să fie Hristos. E nevoie de case din care în fiecare zi se cheamă numele Domnului, de oameni care împreună cu familiile lor slujesc lui Dumnezeu. Bisericile noastre şi societatea în care trăim au nevoie de familii cârmuite de Dumnezeu.
Pentru formarea unor familii creştine, pline de dragoste, este nevoie de puterea lui Dumnezeu, dar şi de eforturile noastre. Haideţi să începem să ne îngrijim mai mult de cei care ne sunt alături, rugându-ne pentru ei şi pentru relaţiile noastre cu ei.
De asemenea, vrem să-I cerem lui Dumnezeu să ne conştientizeze de importanţa timpului de părtăşie petrecut în odăiţă cu familiile noastre. Ne rugăm ca Domnul să binecuvânteze familiile şi să le protejeze de atacurile celui rău.
Noi nu am fost lăsaţi pe acest pământ pentru a fi nişte familii oarecare, ci pentru a fi familii care trăiesc pentru Dumnezeu, împreună cu Dumnezeu, prin Dumnezeu şi înaintea lui Dumnezeu.

Niciun comentariu: