26.05.2008

Atmosfera caminului

Caminul este centrul tuturor activitatilor. Societatea este alcatuita din familii si este ceea ce capii de familie o fac sa fie. Din inima "ies izvoarele vietii", iar inima comunitatii, a bisericii si a natiunii o constituie caminul. Bunastarea societatii, succesul bisericii, prosperitatea natiunii, toate depind de influenta caminului.

Avantul sau declinul viitorului societatii va fi determinat de obiceiurile tinerilor care cresc in preajma noastra. Daca tinerii sunt educati, iar caracterele lor sunt modelate in copilarie avand in vedere deprinderile sanatoase, stapanirea de sine si cumpatarea, influenta lor in societate va fi ca atare. Daca sunt lasati neinvatati si necontrolati, iar urmarea va fi incapatanarea, indaratnicia, necumpatarea in pofte si pasiuni, la fel va fi si influenta lor in societatea in formare. Prieteniile pe care le cultiva acum tinerii, obiceiurile pe care le formeaza si principiile pe care le adopta ei acum constituie indicatorul starii societatii pentru anii care vin.

Un colt de cer. Caminul ar trebui sa fie ceea ce implica acest cuvant. Ar trebui sa fie un mic colt de cer pe pamant, un loc in care sentimentele sa fie cultivate cu grija, si nu inabusite. Fericirea noastra depinde de felul in care cultivam dragostea, impreuna simtire si adevarata curtoazie unii fata de altii. Un colt de cer este acel camin in care domneste Duhul lui Dumnezeu. Daca este implinita vointa lui Dumnezeu, sotul si sotia se vor respecta reciproc si vor cultiva iubirea si increderea.

Importanta atmosferei din camin. Atmosfera pe care o degaja tatii si mamele umple intreaga casa si este simtita in fiecare domeniu al caminului.
Continuare in pagina anexa

Niciun comentariu: