13.05.2008

“El m-a dus în casa de ospåt” (Cântarea Cântarilor 2:4)

Desi bine stiut cå aceastå carte poeticå prefigureazå in mod primar dragostea råmasitei credincioase a lui Israel pentru Cristos (adevaratul Solomon), totusi, si relatia dintre Cristos si Bisericå poate fi intrevåzuta în paginile poetice, iar sub aspect personal sunt fragmente de text pline de invåtâminte pentru familiile crestine. Fratele I. S. a prezentat acum 27 ani, versetul de mai sus, ca ilustrånd viata normala a unei familii crestine. Am avut privilegiul sa iau atunci câteva note, al cåror rezumat îl redau mai jos

Expresia “El m-a dus în casa de ospåt” se poate potrivi si pentru sotia credincioaså si pentru sotul credincios: ce bine ar fi ca, dupå ani de convietuire fericitå impreuna, sotii så poatå spunå, unul despre celâllat: “El (ea) m-a condus in casa de ospåt”:. Viata unei familii crestine, cu toatå rutina ei curentå (caså, serviciu, copii, relatii sociale) nu este doar un moment singular de ospåt, ci este o tråire continuå în bucurie.

Versetul spune “El m-a dus în casa de ospåt”. Cine este El? Este, fårå îndoialå, Domnul Isus, Cel ce ne-a mântuit, care ne conduce în viata noastrå pe pamânt si care - asa cum spune la Ioan 14, ne pregâteste un loc în casa Tatålui. Numai Domnul Isus are atributul ca, în timpul cålåtoriei nostre pe påmânt så ne conducå în casa de ospåt. El då celor ce se laså condusi de El, viatå din belsug.

“M-a dus” - înseamnå supunere deplinå: så fiu unde må duce El. Un amanunt însemnat pentru cei ce se laså dusi de El - merg cu El, “pas cu pas”. Niciun pas fårå Isus. Sfarsitul versetului oferå un semn distinctiv al celor dusi în casa de ospåt. “Si dragostea era steagul fluturat peste mine”. Dragostea lui Dumnezeu revelatå în Cristos si în Jerfa Lui, infinitå, neschimbabilå, neconditionatå, activa då perfum si substantå ospåtului. Sotii credinciosi, toti membrii unei familii crestine, sunt chemati så tinå sus acest steag al dragostei. Viata de famile poate fi o viatå continuå de ospåt la unbra staegului atotbiruitor al Dragostei lui Dumnezeu aratatå în chip desåvarsit la Cruce.

Note luate de S. Constantinescu
Sursa : He is able

Niciun comentariu: