21.05.2008

Binecuvântările şi Pericolele Canadei - Viaţa de familie - de Pastor Ioan Szasz

Cei mai reali suntem în singurătatea noastră. Acolo nu putem ascunde nimic, pentru că ceea ce suntem în ascuns, aceea suntem, de fapt. Apoi, adevărata noastră identitate, adevăratul nostru caracter, se descoperă în familie. Acolo ne bucurăm cel mai liber, acolo plângem cel mai des, acolo răbufnim în nemulţumirile noastre şi tot acolo ne formăm spiritual cel mai eficient. Este adevărat.. Nu la Biserică ne formăm spiritual cel mai eficient, ci acasă, în familie!!!

Explicaţia este simplă: prima noastră biserică nu este RCF sau oricare alta, nu este biserica unde eşti scris ca membru, ci ACASĂ. Familia este prima ta Biserică. Nu putem să avem pretenţia ca biserica la care mergem, în care slujim, în care suntem parte activă, să arate mai bine decât Biserica noastră de acasă. Cei care au o asemenea pretenţie, sa-mi fie cu iertare, sunt ipocriţi.

Acesta este motivul pentru care diavolul are o ţintă predilectă: FAMILIA! El ştie că acolo ne sunt depozitate toate resursele noastre fizice, emoţionale şi spirituale. Ştie că acolo se formează sau se rupe lanţul seccesiunii şi a formării spirituale a generaţiilor care vin. Ştie că o lovitură reuşită în familie are victime multiple: părinţii, copiii, bunicii şi celelalte familii înrudite. Tocmai de aceea Domnul Isus pune mai presus de orice, imediat în spatele Împaratiei, familia.

Unii consideră ca Isus a neglijat familia prin afirmaţia că suntem vrednici de Împaratie doar dacă putem renunţa la familie. De fapt, interpretarea trebuie înteleasa astfel: familia este forţa imediat în apropierea Împaratiei şi ea ar putea să-I facă cel mai puternic competiţie. Prin această afirmaţie Domnul a pus în valoare puterea familiei şi importanţa ei.

Care sunt cele mai frecvente pericole pe care le-am identificat în viaţa de familie, aici în Canada?

Timpul - ritmul de viaţă este atât de alert, atât de aglomerat, încât, oricând se poate găsi o altă opţiune decât familia.

Sistemul de valori - trebuie să recunoaştem că există o presiune imensă asupra copiilor prin ceea ce li se inoculează prin sistemul educaţional faţă de ceea ce am dori noi ca ei să devină.

Nu în ultimul rând, o inversare a conceptului de autoritate spirituală în cadrul familiei. Mişcarea feministă şi altele asemenea lor, au un efect dezastruos asupra familiei.

Suntem chemaţi să păzim familia, pentru a fi binecuvântaţi în ea.

Niciun comentariu: