12.10.2008

Secretul mariajului fericit: timpul petrecut in doi

Nu exista o formula fixa a fericirii intr-o casnicie. Succesul unei casnicii depinde de foarte multe lucruri. Un studiu efectuat recent in Marea Britanie asupra a 4.000 de cupluri casatorite ne confirma acest lucru. Conform studiului publicat in Daily Mail, o casnicie fericita presupune cel putin 22 de zile pe luna petrecute in doi, iar in aceste zile sunt incluse cel putin 7 nopti romantice si cel putin doua iesiri pe luna in oras. Imbratisarile au, de asemenea, rolul lor pe calea fericirii. Casnicia cuplurilor care se imbratiseaza de patru ori pe zi este considerata a fi una foarte fericita. Anumite gesturi romantice precum o baie placuta sau un masaj relaxant contribuie si ele la reusita mariajului, fiind necesare la un interval de 10 zile. Cheia fericirii matrimoniale, au declarat participantii “foarte fericiti” in casnicia lor, consta in calitatea timpului petrecut in doi.
“Manifestarile de afectiune, imbratisarile si gesturile tandre fac parte din scenariul romantic spre care aspira majoritatea celor care incep o relatie”, afirma psihologul Ludwig F. Lowenstein.
“Sunt gesturi care iti acorda o anumita siguranta intr-o relatie. Prin ele arati ca placi acea persoana, ca te bucuri sa o ai alaturi sau ca apreciezi grija si sprijinul pe care aceasta ti le acorda. In aceasta lume agitata in care ne invartim astazi, prinsi in munca si in grijile zilnice, avem tendinta de a acorda din ce in ce mai putina atentie partenerului. Cand ne obisnuim cu persoana de langa noi si familiaritatea devine parte din viata noastra, devenim indiferenti si usor dispretuitori fata de ceea ce avem. O relatie este puternica si va deveni si mai puternica daca este intretinuta prin gesturi de iubire si afectiune”, a mai adaugat acesta.
.................................................
“Manifestarile afectuoase si weekend-urile romantice reprezinta taina unei relatii de cuplu reusite. Acum s-a demonstrat cat de important poate fi pentru un cuplu rezervarea de timp pentru celalalt. O relatie reusita se bazeaza pe incredere si pe iubire, iar acestea ar trebui impartasite si demonstrate ori de cate ori se iveste ocazia”, este de parere Jim Forward de la Warner Leisure Hotels.
98% dintre cuplurile care se considera “foarte fericite” au declarat ca se simt norocoase ca au o relatie atat de stabila, iar 94% cred sincer ca putine cupluri se bucura de o relatie la fel de consistenta ca a lor.

Niciun comentariu: