08.03.2010

8 martie 2010 - de Pastor GIGI COSMAN

În prejma acestei zile importante, sau fără valoare pentru unii, zi pe care o numim „a femeii”, adresez un cuvânt şi o provocare bărbaţilor… Ce gest am putea face oare, adresat soţiei, mamei, fiicelor, care să rămână ca o moştenire, ca un element de referinţă în viaţă, care să devină o motivaţie pentru ele să meargă mai departe, încurajate că sunt iubite şi preţuite?
Sunt atâţia factori care duc la distorsionarea portretului pe care l-a dat Dumnezeu femeii prin creaţie. Dispreţ, stres, lipsă de recunoştinţă, umilinţă, durere, oboseală, boală…

Te-ai gândit că dacă ai face un gest frumos faţă de fiinţa iubită, s-ar putea întâmpla lucruri neaşteptate? Nimeni nu s-a plâns vreodată că este prea iubit! Nu-i aşa că te bucuri să fii iubit? Cum ar fi să reverşi asupra soţiei tale atâta căldură şi dragoste câtă aştepţi?

Un buchet de flori este frumos, dar a devenit prozaic; mai ales dacă nu este însoţit de inima celui care dăruieşte. Suntem tentaţi să urmăm obiceiuri, care sunt o povară pentru noi, dar nu avem nici curajul să le abandonăm. Ce zici de o declaraţie de dragoste, izvorâtă din inimă? Poate scrisă. Ceva de felul:

„Draga mea, tu dai culoare vieţii mele, şi din pricina ta găsesc resurse să merg mai departe. Simt că zbor, când mă îndrept spre casă, pentru că acolo eşti TU!”
Sau: „Florile sunt frumoase pentru că le privim împreună; şi păsările pot fi auzite pentru că te am aproape, şi îţi simt inima vibrând sub caldele raze de soare, care aduc din nou speranţă, sub cerul acesta pe care l-a creat Dumnezeu pentru noi…”

Poziţia cea mai înălţătoare pentru un bărbat este în genunchi în faţa Creatorului său. Aceasta ne coboară de pe tronul masculinităţii şi ne face oameni, aducându-ne în postura slujirii, a jertfirii de sine de dragul celor pe care ni i-a dat Dumnezeu să-i călăuzim spre eternitate! Nu-ţi fie greu să te porţi cu înţelepciune cu cea care „este os din oasele tale şi carne din carnea ta”, cu care te-a chemat Dumnezeu să alcătuiţi un singur trup, dar şi o minunată unitate sufletească…

Invită-ţi soţia în acest an, mai degrabă la un duet al inimilor, la o simfonie a simţămintelor animate de dragostea turnată de Dumnezeu în inimile voastre, decât la o masă la restaurant, urmată de reproşuri şi jigniri.

Dacă eşti bărbat, vreau să-ţi spun un secret: Femeile se mulţumesc cu foarte puţin; pentru ele este destul să ştie că sunt iubite, să ştie că sunt frumoase, cu condiţia ca atunci când aud aceste cuvinte din gura soţilor, să aibă certitudinea că nu sunt doar cuvinte ieftine, ci sunt izvorâte din adâncul cel mai intim al unei inimi care iubeşte!

De Ziua Internaţională a Femeii, vă urez tuturor bărbaţilor să aveţi înţelepciunea să vă iubiţi fiecare soţia, ştiind că cine face aşa, se iubeşte pe sine!

Niciun comentariu: