12.08.2008

Unde dragostea nu vede moartea - de Elisabeth Mittelstadt

„Mamă, l-am găsit pe bărbatul viselor mele. Îl cheamă Ştefan şi este atât de drăguţ. Este înalt, suplu, blond, are ochi albaştri şi este nespus de amabil. Trebuie neapărat să-l cunoaşteţi...”

Aceasta a fost vestea îmbucurătoare pe care Sonja le-a transmis-o părinţilor ei prin telefon în 1998. Dar în loc să se bucure de ea, familia Weber a rămas şocată, deoarece fiica lor, care nu le făcuse niciodată probleme, a continuat: „... şi încă ceva, mama, înainte a fost dependent de droguri şi timp de câţiva ani a întreţinut relaţii homosexuale – şi este HIV-pozitiv. Dar de câţiva ani s-a întors la Domnul şi este curat. Lucrează împreună cu mine la misiunea Heli din Elveţia”.

Sonja este o tânără raţională şi inteligentă, care vorbeşte patru limbi. Primii 14 ani din viaţă şi i-a petrecut în Chile, unde părinţii ei au fost misionari. „Sonja avea întotdeauna o inimă sensibilă la nevoile celor slabi, a celor marginalizaţi, a celor în suferinţă – mărturiseşte mama ei – dar este o deosebire între a-i ajuta pe alţii şi a te pune conştient în pericol de moarte.”
Continuare in pagina anexa

Niciun comentariu: