04.08.2008

Gelozia

Pune-mă ca o pecete pe inima ta, ca o pecete pe braţul tău; căci dragostea este tare ca moartea, şi gelozia este neînduplecată ca locuinţa morţilor; jarul ei este jar de foc, o flacără a Domnului.” Cîntarea cîntărilor 8:6
Se vorbeşte des despre gelozie. Victimele ei sunt în general femeile, dar nici bărbaţii nu fac excepţie. Cum apare oare gelozia în viaţa de familie şi cît este ea de gravă…?Am auzit odată o vorbă despre gelozie.Ea spunea cam aşa:Orice femeie care iubeşte,este puţin geloasă. Gelozia nu este rea atunci când aceasta este cu măsură.Pînă şi Dumnezeul nostru este un Dumnezeu gelos cu privire la vieţile noastre : “Credeţi că degeaba vorbeşte Scriptura?Duhul, pe care L-a pus Dumnezeu să locuiască în noi, ne vrea cu gelozie pentru Sine.” Iacov 4:5 .

Gelozia devine un păcat atunci cînd aceasta depăşeşte limitele normalului.Auzim des despre soţi sau soţii răpuşi de gelozie care nu mai au încredere în partenerul de viaţă.Ea arată lipsa de încredere în persoana iubită.Ea poate să distrugă vieţi şi familii.Una din soluţiile pe care le avem pentru gelozie este încrederea în Dumnezeu.Noi trebuie să ne încredem în Dumnezeu în ceea ce priveşte viaţa noastră de familie şi în ceea ce priveşte gelozia.El o poate controla mai bine decît o putem face noi.
Încredinţează-ţi pe deplin viaţa ta în mâna LUI şi ai încredere că El ştie mai bine cum să lucreze.Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toate!

Niciun comentariu: