15.07.2011

Informatii privind educatia la domiciliu

Homeschooling – învăţămîntul la domiciliu – este o practica veche si tradiţională de învăţămînt care este acum din ce în ce mai populara in Statele Unite. Acesta este forma a educaţiei cu cea mai rapidă creştere în Statele Unite ale Americii. Învăţămîntul la domiciliu este, de asemenea, în creştere în întreaga lume în multe alte naţiuni (de exemplu, Australia, Canada, Ungaria, Japonia, Kenya, şi Regatul Unit).

Există aproximativ 2,040,000 de copii în Statele Unite ale Americii care sînt educati la domiciliu. A fost estimat ca 1.73 – 2.35 milioane copii (în clasele K la 12, în State) au fost educati în primăvara anului 2010. Se pare homeschool populaţia continuă să crească (la un nivel estimat de 2% la 8% pe an in ultimii ani).

Familiile care fac educatie la domiciliu nu sînt dependente de resursele publice, finanţate prin taxe. Contribuabilii americani sînt scutiti sa plateasca peste 16 miliarde de dolari, deoarece aceşti copii nu sînt in scolile publice.

Homeschooling este în creştere în popularitate si în rândul minorităţilor. Aproximativ 15% din familiile homeschool nu sînt albi.

O varietate demografica largă de oameni fac homeschool – acestia sînt atei, creştini, mormoni, musulmani, conservatori, liberali, şi libertarieni, cu venituri mici, medii, mari, negri, hispanici, si albi, părinţi cu doctorat, GEDs (echivalentul a 10 clase), sau nici macar cu diploma de liceu.

· Majoritatea părinţilor decid să faca homeschool din mai multe motive:

- personalizarea sau individualizarea curriculumului şi a mediului de învăţare pentru fiecare copil,

- performanta academica mai avansata decît în şcoli,

- folosirea abordărilor pedagogice, altele decît cele tipice din şcoli,

- Consolidarea relaţiilor de familie între copii şi părinţi şi între fraţi,

- Oferă interacţiuni sociale ghidate şi motivate cu adulţii si cu cei de vîrsta lor,

- oferă un mediu mai sigur pentru copii şi tineri, din cauza violenţei fizice, de droguri şi de alcool, abuz psihologic, şi sexualitate necorespunzătoare şi nesănătoasa asociata cu şcolile instituţionale

- Învăţarea şi răspândirea unui anumit set de valori, convingeri, şi viziunea despre lume catre copiii lor

Copiii educati acasă au rezultate de 15 – 30 de puncte mai mari decit copiii de la scolile publice la testele standardizate. · Ei au rezultate mai bune indiferent de nivelul de educaţie al părinţilor sau de venitul familiei.

Certificarea ca profesori ai părinţilor care fac homeschool nu nu are nici o legatura cu realizarea academaica a copiilor. Gradul de control al statului şi reglementarea educatiei la domiciliu nu este legată de realizările academice. Copiii care sînt educati acasa sînt recrutaţi mod activ de către universitati.

Sursa: AICI

Niciun comentariu: