08.03.2009

8 martie, ziua mamei

Anul trecut de ziua mamei mele am facut o scrisoare pe blog pentru ea. Chiar si acum cuvintele sunt vii, ma emotioneaza,pentru ca sunt viata si sinceritate. Mama e mama, nu mai e nimeni ca ea, ii sunt atat de dator. De 8 martie nu sunt acasa, la scoala nu mai facem felicitari pentru mama, nici un profesor nu ne mai dicteaza o compunere pentru a o citi mamei, nu ii pot aduce nici o floare. Dar cred ca cel mai important pentru orice mama e sa stie ca esti bine acolo unde esti , ca nu ai uitat-o si ca nu i-ai uitat lectiile. La multi ani mama!

Iata si scrisoarea de care spuneam

Draga mama,

Iti trimit de ziua ta un gand nerostit de dor. Sunt departe si totusi aproape , sunt singur si totusi esti cu mine. Rugacinile tale fierbinti ma urmaresc la tot pasul caci Dumnezeu iti asculta inima de mama.

Cuvintele mele sunt prea sarace, mintea mea nu poate cuprinde dragostea unei mame. Nu voi sti niciodata ce simte o mama, stiu doar ce simte un copil iubit de mama. Mai stiu si ce simte un copil care isi dezamageste parintele iubitor, e dureros…

Am invatat de la tine disciplina si ordinea, recunosc , inca nu se vad clar in viata mea, dar lucrurile astea vor iesi la iveala in curand. Am vazut hotararea si curajul tau, am vazut spiritul tau razboinic prin care ai batut boli si ai intarit o familie…

Si esti frumoasa, cea mai frumoasa, m-as indragosti cu siguranta de o fata ca tine Sunt mandru cu tine, sunt mandru de tine si tata! Tot ce imi doresc e ca si voi sa fiti mandri de mine si de fratii mei.

Eram mic, intr-o seara te-am suparat si ne-ai zis ca o sa mori si ca o sa scapam de tine… m-am dus in camera si am plans. Ai auzit ca plang si m-ai chemat la tine… m-ai intrebat daca plang pentru ce ai spus si intr-un tarziu am raspuns cu greu : Da! M-ai strans in brate si mi-ai spus ca nu pleci .

De multe ori nu ti-am inteles seriozitatea si dragostea. Te-am judecat si m-am gandit ca nu e drept sa fie asa… am descoperit apoi ca lumea nu e dreapta si ca defapt asa am devenit mai puternic.

Acum am trecut de 20 de ani, nu iti mai dau o scrisoare primita tipar de la doamna educatoare. Nu mai vin cu aceleasi formule invatate la altii. Acum am crescut, s-ar putea sa ma indepartez putin cate putin, dar in sufletul meu ramai tu, mama…..
Sursa : simplul gand

Niciun comentariu: